Tuesday, November 4, 2008

Character and blood type

5 comments:

cikli said...

amat elok kalau kita dapat donate blood regularly. saya dah kena dulu masa wife nak kena operate, caesarian, doktor kata saya kena cari darah ganti dulu baru boleh operate. kalu boleh dia nak type 'o' macam wife saya. nasib saya pun type 'o'. ngam la itu.

tapi baru ni bila saya nak donate kena reject pula, sebab pernah duduk kat uk sekitar 1996....
dulu ok je....ntah.

ASaL said...

mmm, takkan sbb penah dok UK tak leh nak donate darah???

nape ye...

cikli said...

saya rasa something to do with mad cow disease outbreak.

doc kata kena buat biopsy (betul ke?) dulu, kalau konfim darah ok, baru boleh.

saya pun ambil jalan senang. saya nak bagi pree, korang taknak not my problem...

btw kalau nak balik, saya tak merajuk...anytime boleh donate lg.

ASaL said...

tak sangka mad cow deasease ada effect besar sampai ke hari ini. Mmm, tak nak cite ke apa yg belaku masa mad cow deasease, yg sy tahu ia disebabkn pengusaha ternakan lembu memberi makan hasil lembu yg tak terjual (cth: tulang, lemak), di grind dan diberi semula pada lembu dalam campuran makanan lembu. Dan tentu lembu makan rumput, bagi makan benda lain memang ler buleh gile lembu tu...
hehe, stakat yg sy tahu le

cikli said...

kami beli daging ayam dgn kambing je. hari2 makan lamb chop dan chicken chop....heheh